maandag 10 december 2012

Digitaal vertellen


Het project van schooltv beeldbank
Digitaal Vertellen is een multimediaal project van Schooltv waar leerlingen van de meest uiteenlopende onderwijsniveaus mee aan de slag kunnen.

Het project Digitaal vertellen vind ik een leerzaam en leuk middel om taaltaken te verbeteren. Leerlingen vertalen een verhaal in beeld en geluid en komen op die manier in aanraking met de basisprincipes uit de camerawereld. Ook leren leerlingen een scenario, script en storyboard maken. Dit project laat de leerlingen op 'vrije' en speels wijze verhalen vertellen. De leerlingen kunnen hun creativiteit kwijt, laten zien wie zij zijn, hoe ze over dingen denken en delen dit op een leuke manier. Digitaal vertellen, is een leuke manier om te vertellen!

Mogelijkheden digitaal vertellen
Er zijn allerlei mogelijkheden om digitaal te vertellen. Bekijk de volgende sites:

Je kunt op deze website digitaal een verhaal vertellen rondom een kunstwerk. Daarbij maak je gebruik van een genre, achtergronden, personages etc.
2. Bitstrips
Dit is een ontzettend uitgebreide site waar je je eigen stips kunt maken en online kunt oplsaan.
Op deze website kun je een prentenboek maken met een eigen verhaal.

Mijn materiaal
  • Dit is een voorbeeld dat ik heb gemaakt met het programma picture a story.


Het meisje filosfeert
'Stel je voor dat jij de enige mens op de wereld bent. Dan heb ik het wel over een mooie wereld, een utopie met paradijsbloemen die tot in de hemel reiken, een zon die vrolijk de avond kust, prachtige schilderijen als muren, een grond die je voeten masseert, belangrijker nog, een leven zonder gezeur van anderen. Zou dat niet mooi zijn, zo alleen en zorgeloos? Geen zus die je colbertje jat, geen moeder die je lui noemt, geen baas die met ‘onderwijsvernieuwingen' komt en geen bomvolle metro's binnen stappen waar je je op een vroege morgen tegen een vieze zwerver moet pletten. Men ziet meestal zo een Avatar- wereld heel anders. Zij zeggen dat zodra je niemand om je heen hebt, er dan geen reden meer zou zijn om van de ene plaats naar de andere te gaan, want waar je ook naartoe ging, het zou overal hetzelfde zijn: er zou niemand zijn. Je zou geen plezier of vreugde in je leven hebben. Daar geef ik ze opzich geen ongelijk in. Immers, men noemt een utopie, niet voor niets een utopie. We mogen dromen, we kunnen dromen, maar we moeten ook realistisch blijven. Je contact en je ervaringen met anderen geven je plezier, betekenis en een doel. '
  • Dit is een voorbeeld dat ik heb gemaakt met het programma photostory.

  •     In het filmpje heb ik het gedicht 'Voor Ari' verwerkt.

    








    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten