maandag 10 december 2012

Webfeeds


RSSRSS staat voor Really Simple Syndication (of Rich Site Summary). Het is een webstandaard die gemaakt is om regelmatig updates te communiceren. Op het moment dat er een nieuw artikel wordt gepubliceerd op de site waarop je je hebt geabonneerd, krijg je een bericht. Je wordt er dan op alert gemaakt dat je weer een nieuw artikel te lezen hebt. Het is erg makkelijk om je te abonneren en je kunt aangeven bij de onderwerpen waarin je je interesseert dat je die wilt zien. In principe is dat tegenwoordig niet meer nodig. Dus hier heb ik niet zoveel aan. Lang leve de smartphone en zijn apps!

Feedreader 3
Een feedreader is net zoiets als een emailprogramma (bijvoorbeeld Microsoft Outlook of Thunderbird). Met een feedreader kan je verschillende blogs tegelijkertijd lezen zonder dat je steeds naar die blogs hoeft te surfen. Dat werkt als volgt: Je maakt eenmalig een account aan voor het desbetreffende blog en voortaan ontvang je via je feedreader alle nieuwe artikelen en/of reacties die op het blog geplaatst zijn. Die kan je dan, net zoals in een emailprogramma, lezen. Door een feedreader krijg je dus op een overzichtelijke manier alle informatie die je van blogs wilt hebben in één programma. De feedreader vind ik fijner dan de RSS. Deze is namelijk veel overzichtelijker.

Netvibes

Netvibes is een domein waarop je een eigen stukje kunt gebruiken om een eigen internetpagina aan te maken. Allerlei soorten informatie, zoals je eigen weblog, kun je laten weergeven op je Netvibe-pagina. Daarnaast kun je verschillende widgets (kleine desktopapplicatie) toevoegen, waarmee je bijvoorbeeld te zien krijgt wat voor weer het wordt etc. Netvibes vind ik dan ook persoonlijk het best van de drie. Naast het feit dat je in tegenstelling tot de andere programma's, op elke computer netvibes kunt openen, kun je ook zelf bepalen hoe jouw overzicht eruit komt te zien. Het is handig en leuk. Hierbij mijn Netvibe.http://www.netvibes.com/privatepage/1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten